Rechercher dans Standen & Landen

12 October 2021

VACATURE: Promovendus rechtsgeschiedenis (Universiteit Leiden) (DEADLINE: 19 oktober 2021)

Bij de afdeling Rechtsgeschiedenis van het instituut Metajuridica van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid is er een vacature voor een

Promovendus Rechtsgeschiedenis (1,00 fte)
Vacaturenummer 21-505 9801 
 
Op het brede terrein van de geschiedenis van het privaatrecht in Europa. Als promovendus heb je belangstelling voor de historische ontwikkeling van het geldende privaatrecht en de manier waarop het privaatrecht in een tijd en context heeft gefunctioneerd. Je verricht je onderzoek onder begeleiding van prof. mr. E. Koops. Er is ruimte voor eigen inbreng bij het bepalen van het onderwerp en de verdere begeleiders van het onderzoek. Na vier jaar mondt het onderzoek uit in een academisch proefschrift. Als onderdeel van de aanstelling volg je een opleiding tot onderzoeker aan de Graduate School van de faculteit en behaal je het certificaat Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO). De derde component van de aanstelling is het geven van onderwijs, in het bijzonder in het vak Romeins recht, en het begeleiden van bachelorscripties.

 (Bron/source: Universiteit Leiden)


Werkzaamheden
•    Het verrichten van wetenschappelijk onderzoek dat resulteert in een academisch proefschrift onder begeleiding van twee promotores;
•    Het volgen en afronden van de opleiding tot onderzoeker bij de Graduate School van de faculteit, en het volgen en afronden van een onderwijsopleiding die resulteert in het certificaat Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO);
•    Het verzorgen van onderwijs aan bachelorstudenten op het gebied van het Romeinse vermogensrecht (ba-1) en de vergelijkende geschiedenis van het goederenrecht of het kooprecht (ba-2 of ba-3), en het begeleiden van bachelorscripties.
 
Je profiel
De afdeling zoekt een gemotiveerde, wetenschappelijk nieuwsgierige en proactieve kandidaat, met een bewezen belangstelling voor een academische loopbaan:
•    Je hebt een academische Masteropleiding afgerond in een relevant juridisch vakgebied;
•    Je bent een analytisch scherpe en inhoudelijk geïnteresseerde doorzetter die bedreven is in het verrichten van wetenschappelijk onderzoek, en die in staat is om een groter onderzoeksproject op te zetten en onder begeleiding uit te voeren;
•    Je hebt een brede algemene kennis van het privaatrecht en de rechtsgeschiedenis. Een achtergrond in de rechtsvergelijking strekt tot aanbeveling;
•    Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en een goede kennis van de Engelse taal in woord en geschrift. Kennis van het Latijn en van Europese moderne talen strekt tot aanbeveling.
 
De faculteit
De Faculteit der Rechtsgeleerdheid is met ruim 5.000 studenten en 450 medewerkers een van de grootste faculteiten van Nederland. In alle verscheidenheid wordt zij toch gekenmerkt door kleinschaligheid. De faculteit richt zich op veelzijdig onderwijs en onderzoek van hoog niveau, nationaal én internationaal. Het stimuleren van talent staat hoog in het vaandel. De faculteit is ondergebracht in het prachtig gerestaureerde Kamerlingh Onnes Gebouw in het centrum van Leiden. Werken voor de Faculteit der Rechtsgeleerdheid betekent werken in een inspirerende wetenschappelijke omgeving. Zie voor meer informatie www.law.leidenuniv.nl.
 
De afdeling
De afdeling Rechtsgeschiedenis is een kleine, hechte afdeling met een sterk groepsgevoel. De medewerkers zijn jong en dynamisch en hebben een nationaal en internationaal profiel. De afdeling verzorgt vooral Nederlandstalig onderwijs in de bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid en Notarieel recht, met een groot verplicht vak Romeins recht in het eerste jaar (semester 2, blok 4). Daarnaast is er een ruim aanbod aan (deels ook Engelstalige) keuzevakken en honours classes. Het onderzoek van de afdeling richt zich vooral op het klassieke Romeinse recht en op de doorwerking daarvan in Nederland in de zeventiende tot en met negentiende eeuw. Aan de afdeling is een bloeiende studievereniging verbonden.

Wij bieden
Aanstelling vindt plaats conform de CAO Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar. De aanstelling wordt na ongeveer negen maanden geëvalueerd en bij wederzijdse tevredenheid verlengd tot vier jaar. Het aanvangssalaris voor de functie van promovendus bedraagt €2.434,- en groeit tot €3.111,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (salarisschaal P).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op de website. 

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Informatie
Nadere informatie over de vacature kunt u verkrijgen bij prof. mr. E. Koops, voorzitter van de afdeling Rechtsgeschiedenis (e.koops@law.leidenuniv.nl).
 
Meer informatie over het instituut voor Metajuridica en de afdeling Rechtsgeschiedenis vindt u via de website. 
 
Solliciteren
U kunt online solliciteren via de button ‘Solliciteren’ in ons sollicitatiesysteem. De volgende documenten dient u bij te voegen:
•    Een motivatiebrief (maximaal 1 pagina) met een beschrijving hoe uw vaardigheden en ervaring aansluiten op de vacature;
•    Een korte en verkennende beschrijving van uw onderzoeksvoorstel (maximaal 1 pagina);
•    Uw curriculum vitae;
•    Kopieën van uw academische diploma’s.
 
Sollicitaties kunnen tot en met 19 oktober 2021 worden gericht aan prof. mr. E. Koops. Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een interview dat zal plaatsvinden in de week van 25 oktober.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

-----------------------------

Meer info/davantage d'informations: hier/ici.