Rechercher dans Standen & Landen

22 March 2021

NIEUWS/ACTUALITÉS: Pro Memorie vernieuwt (BE/NL)

Het bekende rechtshistorische tijdschrift Pro Memorie. Bijdragen tot de rechtsgeschiedenis der Nederlanden, een peer-reviewed wetenschappelijk tijdschrift met VABB-ranking, is aan een lichte vernieuwingsoperatie bezig. Meer bepaald is het tijdschrift verhuisd naar het gerespecteerde Amsterdam University Press, en bezit het sinds kort ook een LinkedIn-pagina

(Bron/source: Pro Memorie)

La célèbre revue d'histoire du droit Pro Memorie. Bijdragen tot de rechtsgeschiedenis der Nederlanden, une revue savante évaluée par des pairs et classée VABB, fait l'objet d'un léger renouvellement. Plus précisément, le journal est passé à la très respectée Amsterdam University Press, et a récemment acquis une page LinkedIn.

---------------------------------

Pro Memorie. Bijdragen tot de rechtsgeschiedenis der Nederlanden bevat naast artikelen over de rechtsgeschiedenis van de oude Nederlanden en de voormalige overzeese gebieden van Nederland en België ook recensies, interviews, necrologieën en biografieën van belangrijke rechtshistorici uit het Nederlandse taalgebied.

Het werkterrein van Pro Memorie sluit aan bij dat van de Stichting Oud-Vaderlands Recht, maar doordat het tijdschrift zich nadrukkelijk ook op de zuidelijke Nederlanden richt, beslaat het een ruimer gebied. Het staat wel open voor studies op het terrein van het gerecipieerde geleerde recht, maar bevat geen bijdragen betreffende het Romeinse en het canonieke recht behalve als deze direct betrekking hebben op de Nederlanden.

---------------------------------  

Meer info/davantage d'informations: hier/ici.