Rechercher dans Standen & Landen

28 December 2020

VACATURE: Projectmedewerker valorisatie (RIPPLE/Leuven Centre for Public Law) - KU Leuven (DEADLINE: 1 MAART 2021)

Het Centrum voor Politieke Filosofie en Ethiek (RIPPLE – Research in Political Philosophy and Ethics Leuven) is een onderzoekseenheid binnen het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte van de KU Leuven. RIPPLE is een grote en dynamische onderzoeksgroep met uitgebreide ervaring in zowel continentale als Anglo-Amerikaanse politieke filosofie, in rechtsfilosofie en in ethiek. Het Leuven Centre for Public Law is de onderzoekseenheid publiekrecht van de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de KU Leuven. Deze onderzoekseenheid is actief in de gebieden gerechtelijk recht, milieu- en energierecht, mensenrechten, administratief recht en constitutioneel recht. RIPPLE en het Leuven Centre for Public Law doen sinds meerdere jaren samen onderzoek naar de Belgische Grondwet, naar de intellectueel-historische bronnen van de Grondwet en naar de waarden die erin vervat liggen.

 
(Bron: KUL)
Functie

Deze functie kadert in het valorisatieproject “Constitutionele geletterdheid in de gelaagde rechtsorde”, een project dat gefinancierd is door de Groep Humane Wetenschappen van de KULeuven en dat gezamenlijk uitgevoerd wordt door RIPPLE en het Leuven Centre for Public Law. Dit project heeft als doel om recente onderzoeksresultaten omtrent de Belgische Grondwet en de filosofische achtergrond van die Grondwet bij een breder publiek bekend te maken. Kernstuk van dit valorisatieproject is een website die de belangrijkste thema’s uit de Belgische Grondwet juridisch toelicht, koppelt aan de relevante intellectueel-historische context en ethisch uitdiept. Deze website is gericht op uiterst diverse bezoekers (leerkrachten, leerlingen, journalisten, studenten, geïnteresseerde leken, …) en wordt daarom op een toegankelijke en uitnodigende manier opgesteld.

De projectmedewerker valorisatie zorgt voor de uitwerking van het materiaal voor die website, in nauw overleg met de projectverantwoordelijken binnen RIPPLE en het Leuven Centre for Public Law en met een externe website-ontwikkelaar.

Dit omvat onder meer de volgende taken:

  • Schrijven van heldere, vlotte en laagdrempelige Nederlandstalige teksten over thema’s als godsdienstvrijheid, discriminatie, duurzaamheid, rechtsstaat en burgerschap. Deze teksten moeten de juridische, historische, ethische en politiek-filosofische aspecten van deze thema’s toelichten.
  • Opstellen van dossiers over deze thema’s vertrekkend van, bijvoorbeeld, een rechtszaak, een actuele kwestie of een historische gebeurtenis.
  • Verzamelen van diverse bronnen over deze thema’s (afbeeldingen, video- en televisiemateriaal, persknipsels, filosofische teksten, historische bronnen).
  • Creëren van multimedia-materiaal voor de website, in het bijzonder interviews met bijvoorbeeld experten of middenveldspelers.
  • Schrijven van beknopte biografieën van de opstellers van de Belgische Grondwet en van de filosofen die hen geïnspireerd hebben.
  • Opvolgen van de integratie van tekst- en multimediamateriaal in de website (digitalisering, auteursrechten, structuur,nalezen, …) in samenwerking met de externe website-ontwikkelaar.
  • Voortdurend overleggen met de projectverantwoordelijken binnen RIPPLE en het Leuven Centre for Public Law alsook met de externe website-ontwikkelaar. 
Profiel
  • Je bezit een masterdiploma in de humane wetenschappen, bij voorkeur in de Wijsbegeerte, Rechtsgeleerdheid en/of Pedagogische Wetenschappen.
  • Je beschikt over een uitstekende pen. Gelieve bij je sollicitatiedossier voorbeelden van geschreven werk als bijlage toe te voegen.
  • Je hebt interesse in juridische, ethische en politieke thema’s.
  • Je bent in staat om zelfstandig te werken maar functioneert ook goed in een team.
  • Je bezit uitstekende organisatorische vaardigheden.
Aanbod

Wij bieden een deeltijdse aanstelling als wetenschappelijk medewerker, voor een periode tussen 5 en 10 maanden (bijvoorbeeld een aanstelling van 80% voor 6 maanden). Het beschikbare budget voor deze positie is vast; het percentage en de precieze aanstellingsduur worden bepaald in onderling overleg, in functie van de noden van het project en de voorkeuren van de kandidaat.

Startdatum: 1 maart 2021. 

De sollicitatiegesprekken voor deze functie zullen plaatsvinden op vrijdag 22 januari, waarschijnlijk via Zoom.

Interesse?
Meer informatie is te verkrijgen bij de projectverantwoordelijken, prof. dr. Raf Geenens (raf.geenens@kuleuven.be) en prof. dr. Stefan Sottiaux (stefan.sottiaux@kuleuven.be). 
Solliciteren voor deze vacature kan tot en met 18/01/2021 via onze online sollicitatietoepassing
KU Leuven wil een omgeving creëren waarin alle talenten maximaal tot ontplooiing kunnen komen, ongeacht gender, leeftijd, culturele herkomst, nationaliteit of functiebeperking. Hebt u vragen in verband met toegankelijkheid of ondersteuningsmogelijkheden, dan kan u ons contacteren via diversiteit.HR@kuleuven.be.
 
---------------------
 
Meer info/davantage d'informations: hier/ici.