Rechercher dans Standen & Landen

7 May 2019

APPEL/OPROEP: Actualiseer mee de Nieuwe Encyclopedie van de Vlaamse Beweging

Het Archief voor Nationale Bewegingen presenteert sinds kort de NEVB Online (www.nevb.be). Enkele muisklikken geven u toegang tot de rijkdom aan kennis die onderzoekers over de Vlaamse beweging verzamelden tot aan de publicatie van dit instrument in 1998.

 

De online publicatie van de NEVB is de eerste stap in de ontwikkeling van een volledig geüpdatete encyclopedie. Na meer dan twintig jaar wordt het hoog tijd om de teksten in een toegankelijke en aantrekkelijke databank te gieten en de aangeboden informatie te onderwerpen aan een inhoudelijke actualisering.

Om dit ambitieuze project te doen slagen, heeft het ADVN uw hulp nodig.

Het ADVN roept alle gebruikers van de Encyclopedie op om hun expertise te delen. Feitelijke onjuistheden of lacunes in specifieke lemma’s kunt u signaleren via bureauredactie@devb.be of via de NEVB Online.

Zo garanderen we samen de kwaliteit van dit onmisbare werkinstrument en zorgen we ervoor dat deze online-encyclopedie als een perpetueel work in progress steeds de vinger aan de pols kan houden van nieuwe ontwikkelingen in de samenleving.

(Source: Rechtshistorische Courant)